Jsem rád, že se mi dostalo zkusit i tohoto Dancongu, především proto, že toto jméno vidím zcela poprvé. Alespoň jsem tedy ještě neviděl nikoho, kdo by ho prodával. Tento čaj by měl být sklizen v roce 2014 a sám jsem byl zvědav, jestli půjde o nějakou exotiku, anebo něco známějšího.

Diktafon pravil

– Vůně v sáčku lehce připomíná Dancongy jako je Mi Lan, Huang Zhi atd. Lístky vypadají menší, jsou tmavší a více pečené. Tohle už vypadá na lepší kvalitu.

– Lístky v konvičce před zalitím voní docela hezky medově.

– První nálev je hutné tmavě žluté barvy (snad jsem to nepřejel). Nijak extra zvláštně nevoní. Je jemný, ale ne s příliš výraznou chutí – že by tam ta medovost byla cítit. Má však takovou tu jemnější delikátní chuť, kterou mají špičkové Dancongy.

– Postupně se v ústech mísí i ovocné tóny. Je to dost jemné, ale nicméně spíše bez medovosti. Úplně jako Mi Lan Xiang to není.

– V tom jemném tónu cítím i mírnou nasládlost a už t e ď d o c e l a f a j n z č a j o v á v á ř e k l b y c h

Pozoruji ptáky, jak létají ze stromu.

– Ke konci prvního nálevu nějaké náznaky medovosti v aftertastu skutečně cítím.

Zčajovaný, div mi miska z ruky neupadne.

– Po prvním nálevu voní lístky v konvičce tak trochu medově, ale není to medovost jako taková, ale spíše medovost s něčím (těžko popsatelným).

– Druhý nálev už není úplně tak dobrý, jako první. Pořád je tam trochu té Dancongové jemnosti, ale už ne tolik. Nálev není úplně nejhorší, ale Dancongy z JK Tea shopu byly podle mě určitě lepší.

– Závěrem: Úplně nejlepší to není, ale rozhodně mnohem lepší, než předchozí Mi Lan Xiang. U třeťáka je to jako čtvrťák lepšího Dancongu.

Mé finální hodnocení je: 4 hvězdičky z 5.